Hanzeloop in Zutphen – SWRC

Wij (Dirk, Simon, Pieter, Thijs, Erik) deden een keer mee met de Hanzeloop (10km) in Zutphen als de Studio Wiegers Running Crew. We verzamelden in Café de Spaan, maar Willem was er niet. Toch was het heel gezellig met Jopie en Hans en de rest die er ook vaak is. We dronken water en frisdrank.
Op de televisie die daar hangt konden we de Eagles kijken, die maakten kans om te promoveren. Een kwartier voor het einde moesten we naar de start. We liepen naar de markt door de Beukerstraat en zagen allemaal mensen stoer inlopen en oefeningen doen. We vroegen ons af of we dat ook moesten doen. We besloten van niet, omdat dat misschien awkward zou zijn tegenover elkaar.
Er was daar een dweilband. Die heet ‘t Spult. Daardoor gingen we snel van start.
Iedereen ging heel hard rennen, Pieter vooral (hij zal later de marathon van Berlin hardlopen in een mooie tijd).
Het regende, dus des te leuker waren de mensen die langs het parcours stonden.
Eenmaal over de finish, pakten we een biertje bij van Bentum oftewel de Korenbeurs. We gingen het erover hebben dat daar het beste biertje van Nederland werd getapt. Toen gingen we het daar nog een keer over hebben. En nog een keer.
Het leek al een traditie, terwijl het pas de eerste keer was dat we dit deden.
Nu vinden Thijs en Erik vooral fietsen en fitnessen heel leuk. Dus wie weet gaan we misschien nooit meer meedoen. Dat maakt het wel weer heel speciaal.
ShareTw.Fb.Pin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!