Biourbanism
'Biourbanism' is geschreven door de Australische landschapsarchitect Adrian McGregor, tevens oprichter en Chief Design Officer van McGregor Coxall, een ontwerpbureau gevestigd in o.a. Sydney (AUS) en Bristol (UK). Geselecteerd als een van 'Sydney's 100 Most Creative People' en ontvanger van de Urban Design Award van de premier van Australië, heeft hij nieuwe steden ontworpen, lezingen gegeven en bekroonde projecten over de hele wereld opgeleverd.

Infographic over de evolutie van de Homo Sapiens.

Steden een vorm van natuur
Het concept van Biourbanism komt voort uit de ecologische wetenschap, stedenbouwkunde en landschapsarchitectuur. Het is gebaseerd op tien onderling verbonden systemen die samen de gezondheid, welvaart en veerkracht van steden bepalen. Door dit te implementeren, kunnen landschapsarchitecten, planners, burgemeesters, ambtenaren en andere belanghebbenden steden vanuit een nieuwe invalshoek bekijken. Het stelt ze in staat om gezondere en veerkrachtigere steden te creëren.
In het kort komt het erop neer dat het door de wetenschap geleide model beweert dat steden moeten worden beschouwd als een vorm van de natuur.
De rol van Studio Wiegers
Wij kregen het vertrouwen om gedurende een jaar te werken aan het concept, look-and-feel, opmaak en alle infographics, kaarten, modellen, charts en icons die het boek rijk is. Naast het creëren zelf was een mooi onderdeel van dit project de fijne samenwerking met het team van cartografen, tekstschrijvers, redacteurs en natuurlijk Adrian zelf. Met een fantastisch eindresultaat, al zeggen we zelf!

Bekijk ook:

Naar boven